2024-05-14 1 瀏覽
Happy Friday要同朋友relax and chill,朋友呢排鍾意飲手工啤酒,就帶左我去柯士甸呢間手工啤酒專門酒吧。Tipsy 招牌雞翼配藍芝士$78雞翼5大隻,有水牛城醬味微辣,外脆肉嫩,肉汁滿滿,藍芝士醬奶香,兩者味道出奇地夾。酒漿炸魚薯條$128炸魚炸粉夠薄,魚柳炸完仍鮮嫩多汁,幼身薯條份量都夠,配上茄汁同沙律醬,送酒一大享受。Sweet Spot $98/14oz啤酒偏向柑橘味,果香味濃,微酸,口感輕盈細滑,岩哂鍾意輕口味的人。Imperial Walnut Cookie $168/14oz朱古力味香厚濃郁,重黑朱古力的苦澀味,唔會太甜,入口仲有淡淡咖啡香味,呢款就濃味少少。📌Tipsy Tap地址:尖沙咀柯士甸路5號地鋪評語店員友善多款手工啤酒推介🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogg

Tipsy 招牌雞翼配藍芝士$78

酒漿炸魚薯條$128

Sweet Spot $98/14oz

📌Tipsy Tap
地址:尖沙咀柯士甸路5號地鋪

評語
店員友善
多款手工啤酒推介

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#尖沙咀 #柯士甸 #TipsyTap #手工啤酒 #craftbeer #beerporn #啤酒