2017-09-27 5666 瀏覽
今晚約左墨丸米一行四人試新餐廳,我大約六點半便到,見無人排隊便拿拿聲入去拎位先,因四人坐位已滿,店員示意坐圓枱同其他人撘枱,雖然有些不情願,唯有坐住先,後尾見到有四人枱食客剛走,而我地還末落單,然後即刻問店員可否轉枱,我見到那個男店員(應該是睇場的)塊面好黑,個樣有點惡,我個心當堂驚-驚,心想一定唔比換好彩最終可以換張四人枱,可能見我地是四位吧!不過有個fd要加班趕不及來,我地最後才只有三人,然後又開始驚那位男店員話我地霸四人枱,門口又開始有人等位,所以我地拿拿聲食完走,就算我地唔走,店員都會好快收拾碗碟趕你走。成個晚餐食得好大壓力,好有澳牛feel但價錢就比茶餐廳貴講返食物方面,湯粉類只有五款選擇,而且全部只有牛,沒有其他了。如果有戒食牛的人想試它的湯粉,可以不需考慮了!-碗湯粉最平58蚊,無餐飲的。因此我地迫住叫野飲最後我地大家都叫左綜合湯粉62蚊一碗,其實都幾貴綜合有生牛肉,熟牛肉同牛丸,初時上枱以為有三粒原整牛丸,點知看清楚原來每粒切開了一半62蚊一碗的!生熟牛肉份量也不算多,好彩牛肉都好淋,唔痴牙,不過有牛騷味,湯頭略咸!炸蝦餅香口好味大蝦扎肉米紙卷材料新鮮豐富,有口感好味本
但價錢就比茶餐廳貴

最後我地大家都叫左綜合湯粉62蚊一碗,其實都幾貴
香口好味

大蝦扎肉米紙卷
材料新鮮豐富,有口感好味

本人覺得小食出色好味,但要我比這個價錢食到咁大壓力,下次我都要重新考慮下是否再幫襯
綜合湯粉
綜合湯粉的半粒牛丸