2019-07-16 80 瀏覽
傍晚同朋友游完水超肚餓,決定搵個地方抖反下同埋放肆咁食🤤一搭lift上到嚟發現呢度無論燈光定係飾物佈置都好有東南亞feel店員服務態度都好好,好好笑容,一坐低未order食物已經好快俾咗杯水同menu我哋先~最後我哋order左泰醬焗青口,喇沙蝦米線同埋香芒軟殼蟹米紙卷。嘢飲就叫咗杯龍眼冰首先嚟咗香芒軟殼蟹米紙卷,米紙煙煙銀銀厚薄適中,拍得住我之前喺越南食嘅!同埋個配搭好夾好豐富,入口首先係脆卜卜嘅軟殼蟹同爽口青瓜,慢慢食到少少芒果甜味,最後有啲軟殼蟹既油脂味配埋酸酸甜甜醬汁食真係好正!喇沙蝦米線係廚師推介,的確蝦係好鮮甜湯底唔會太鹹,唔會蓋過左奶味,配埋啲浸林左嘅炸洋蔥,好香,我同朋友好快連湯底都清埋haha不過如果可以再辣啲就好啦~泰醬焗青口好熨口,果然係即叫即做!一上到黎見到啲醬汁同埋辣椒爆多好興奮,青口個size同啲醬汁成咗正比,一樣咁大隻!呢個好夠辣,仲要一粒沙都冇,好抵讚龍眼冰好清甜,仲要有龍眼肉食!
傍晚同朋友游完水超肚餓,決定搵個地方抖反下同埋放肆咁食🤤

配埋酸酸甜甜醬汁食真係好正!
喇沙蝦米線係廚師推介,的確蝦係好鮮甜
不過如果可以再辣啲就好啦
~

龍眼冰好清甜,仲要有龍眼肉食!