2022-10-16 184 瀏覽
呢間韓國菜餐廳既午市晚市menu都試過,質素一直都幾穩定,所以某日係觀塘煩惱緊食咩好既時候,就即刻諗起呢度😋當日食左:🧀卡邦尼年糕($98+10%)呢個年糕份量好大,入面有煙肉同蘑菇,仲有一隻溫泉蛋係上面,由於屋企人唔食生蛋,所以就只係撈左落一邊🤣年糕好軟糯,所以唔會食到牙骹好攰。醬汁非常creamy,撈埋溫泉蛋變得更好食,而且仲勁拉絲😍好好食,食左大半兜都唔覺得膩🐥炸雞Combo($88+10%)←必點!💯入面有芝士薯條、甜辣炸雞塊同炸雞軟骨。每次嚟都一定會叫呢個set,因為真係好抵食!薯條除左上面有芝士醬,每一條都有芝士粉,食落甜甜地但好有芝士味,而且每條都好脆,炸得啱啱好👏🏻甜辣炸雞既醬汁好好食,唔會太辣但好惹味,炸雞就算沾滿醬汁都依然好脆👍🏻炸雞軟骨份量好多,每粒都好香口,唔會太硬,忍唔住一口接一口係咁食🤤🍫糯米糍3.6牛乳雪花冰($78+10%)最後梗係要食返個甜品啦🍧雪糕球既朱古力味極濃,雪花冰底好綿,牛奶味都幾出,配埋朱古力粉同杏仁片好夾。個人最鐘意就係個糯米糍,皮好煙韌,入面既朱古力cream輕盈得嚟朱古力味好出,成個甜品都好好食,食完好滿足💖

🧀卡邦尼年糕($98+10%)
卡邦尼年糕

🐥炸雞Combo($88+10%)←必點!💯
炸雞Combo
入面有芝士薯條、甜辣炸雞塊同炸雞軟骨。
每次嚟都一定會叫呢個set,因為真係好抵食!

🍫糯米糍3.6牛乳雪花冰($78+10%)
糯米糍3.6牛乳雪花冰
2022-09-28