2022-12-22 653 瀏覽
一入到去見到大部份人都叫天幕御膳,所以我都跟住叫。坐低咗冇耐,店員就拎咗個雜菜出嚟,另外配咗支柚子汁。夾埋一齊食,真係好開胃,食到停唔到口,識咗一陣就食晒要叫佢加。之後望多陣就見到有牛蒡嘅漬物,佢又整得幾好味。配埋牛蒡茶,真係一絕。食咗一輪前菜,主角終於上場,望落去都幾大份幾吸引。佢個建議食法就係食咗個蝦天婦羅先,佢隻蝦好濃味好鮮甜,個天婦羅汁都好有心思,入面有蘿蔔蓉同埋薑蓉。之後佢建議嘅第二個食飯,就係加佢個秘製嘅汁落埋飯一齊食,又係另一番風味,好快就食完一碗飯。已經飽咗大半,到佢最後嗰個食法就係落埋鰹魚湯,加咗芥末,同埋紫菜成件事即刻昇華咗,全部炸物都冇得頂,係唯獨個天婦羅洋蔥式落去比較滯,不過最後都比我全部食曬。