我其實係抱住滿心嘅祈待去食,但係我真心勁失望😮‍💨明明見到咁多的好評,lunch hour都多人食,仲要有人排隊添講反我今餐食咗啲咩先,一個(勁失望)灸味噌蝦湯拉麵(硬) + (真心讚)煎蝦餃子。灸味噌蝦湯拉麵(硬) 半隻溏心蛋🥚:無蛋味🙄一片叉燒:油脂豐富,好淋身嘅,但係比豬肉干薄三份一,無咩味,唔香🥺烤粟米仔:不過不失🧐櫻花蝦🦐:真心大方,不過無加工炒過,所以都係唔香🙃麵質:好有韌性,唔易浸淋,好掛湯,100分嘅👍🏻湯頭:味精到爆炸!!!有蝦味嘅,不過唔濃唔鮮。味噌味道欠奉。真心勁失望!煎蝦餃子(係一間比拉麵擔誤嘅食肆,如果做餃子店,應該會變長龍網紅店)外皮:非常薄,帶有小許面粉香肉餡:非常juicy鮮美😍,包咗蝦膠,豬肉,韮菜烹調:煎係幾好,香而唔乾。如果冰花個粉漿可以校得厚身小小就完美啦😚櫻花蝦🦐:都係果個問題啦,真心大方,不過無加工炒過,所以都係唔香🙃其實我係睇咗超過20個comment先去食呢間餐廳,但係我唔明點解咁多人都話個湯頭煮得好似喺日本食咁正,仲有人話成碗湯都飲得曬。老老豆豆,價格係正常水平,但只係中間貨色。其實真心唔明好評點解咁多,仲要有人排隊😬奉勸各位,淺嚐即可

灸味噌蝦湯拉麵

灸味噌蝦湯拉麵(硬)
半隻溏心蛋🥚:無蛋味🙄
烤粟米仔:不過不失🧐
櫻花蝦🦐:真心大方,不過無加工炒過,所以都係唔香🙃
麵質:好有韌性,唔易浸淋,好掛湯,100分嘅👍🏻

煎蝦餃子
外皮:非常薄,帶有小許面粉香
肉餡:非常juicy鮮美😍,包咗蝦膠,豬肉,韮菜

奉勸各位,淺嚐即可,為咗健康著想,千祈唔好飲咁多湯😅
味精×100000000000 thanks
2022-12-15