餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2018-05-02 819 瀏覽
早前慶祝周年紀念,男朋友帶我去食我近排好想食的韓式燒肉。Yo~ 呢間Oppa燒肉係旺角東站附近,去到已經見到好多人排隊。4人餐就會有多D選擇,2人就得和牛及海鮮和牛兩個選擇。由於我同男朋友都係牛魔王,所以我們就決定要和牛餐再加野。餐廳的韓燒盤同我係韓國見到的一樣,都係斜斜地可以將D油流走,咁就食得更健康。⼁套餐包左一次泡菜蛋,如果大家想再添就要另外加錢了。我們加左一份冰鎮鮑魚,鮑魚的味道好香,加埋香葱、芝麻,真係好好食!套餐可選海鮮泡菜湯或真露煮蜆,我們揀的係真露煮蜆。黑胡椒味重的魚湯入面有鮮甜的蜆、魚片。最期待的A4和牛拼盤果然無令我失望,D雪花紋路好靚。我最鍾意的部位係充滿油香的日本A4和牛肉眼及牛味香濃的封門柳!呢個拼盤都有不同好食的地方,一定有一款打動到你的味雷!食肉獸的我倆,係決定唔要海鮮餐的同時,就諗住加多份比牛排骨。用醬料醃的排骨,比剛才的牛拼盤更入味,係另一種的味道。燒肉的時候香氣撲鼻,但油煙唔算勁。點左醬汁就可以用餐廳提供的生菜包住食,以減少油膩的味道。另外,爐邊的泡菜蛋非常香滑!套餐仲會包左兩盒MOVENPICK雪糕,係食完熱辣辣的燒肉後,甜品的好選擇!======

套餐包左一次泡菜蛋,如果大家想再添就要另外加錢了。
泡菜蛋

冰鎮鮑魚

真露煮蜆

A4和牛拼盤

牛排骨

燒肉的時候香氣撲鼻,但油煙唔算勁。
牛排骨

點左醬汁就可以用餐廳提供的生菜包住食,以減少油膩的味道。

另外,爐邊的泡菜蛋非常香滑!
爐邊泡菜蛋

MOVENPICK雪糕

鍾意我的分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)

冰鎮鮑魚
A4和牛拼盤