身為日本菜嘅fans,日本拉麵算係我冇咁鍾意食嘅,因為食過唔少都覺得普普通通,冇特別印象深刻🧐但係!呢間係我成日都會掛住嘅拉麵🥹餐廳空間唔大,基本上我每次去都要排隊🫠作為一個唔鍾意排隊嘅人我係願意等😂因為真係好好食,好係我杯茶🤤-餐廳最signature嘅就係鯛白魚湯拉麵🍜,真心必食👍🏻湯底要煲八個鐘超濃郁,好有鮮味💯麵質同軟硬度都岩岩好,一路食感覺就好似喺好香嘅魚湯入面浸緊溫泉🤣每一啖都係幸福感💓而鯛白沾麵就非常igable🤣同樣係超濃郁嘅豚骨雞白湯,質地再厚D杰D,不過個人覺得沾麵一般口味較重,有小小偏鹹,鍾意湯拉麵多啲🫰🏻總括而言,我覺得十分推薦👍🏻鍾意食拉麵嘅一定要叫佢哋嘅湯拉麵🤤係中環有呢個質素嚟講,價錢合理,食完開心就值得啦🤣💓
鯛白魚湯拉麵
鯛沾麵