2020-06-20 265 瀏覽
由半路咖啡係上環開左之後,🐷🐷一直都念念不忘好想試一次,直至如今開左嚟旺角,🐷🐷終於可以一訪人氣咖啡店😙😙😙🤘🏻。———————————————————— ·舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(9/10)抵食指數:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(7/10)————————————————————半路咖啡係鬧區裡比較靜🍃既地方,周圍都係五金舖。設計係懷舊風。進入左個店鋪,好似所有事都平靜落嚟。好多人都帶左本書📚嚟休息,平時三五知己👩‍👧‍👯‍♀️亦可以尼傾吓閒偈。裡面裝修都睇得出花咗心思,有好多打卡📸熱點,唯一不滿就係外面街邊坐位沒有風扇🌬,靠既係自然風。Americano 美式☕️咖啡($42)果味比較重,較酸,中意酸味重既朋友可以一試。Mocha 朱古力🍫咖啡( $48)飲完會覺得似Latte 多過似Mocha,唔知係咪比錯咗比🐷🐷,入口香咖啡,值得一試。AppleTart🍎 ($40)🐷🐷喜歡食個蘋果撻,咬落有粒粒蘋果肉,重肉桂粉味,焦糖好香,不太甜,啱啱好。Lemon Tart🍋 ($40)有檸檬味,但好酸,喜好甜味既人唔太適合,🐷🐷就唔太喜歡,但個撻底好食,好實。
由半路咖啡係上環開左之後,
🐷🐷一直都念念不忘好想試一次,
直至如今開左嚟旺角,
🐷🐷終於可以一訪人氣咖啡店😙😙😙🤘🏻。
———————————————————— ·
舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(9/10)
抵食指數:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(7/10)
————————————————————
半路咖啡係鬧區裡比較靜🍃既地方,周圍都係五金舖。

Americano 美式☕️咖啡($42)
果味比較重,較酸,中意酸味重既朋友可以一試。

Mocha 朱古力🍫咖啡( $48)

AppleTart🍎 ($40)

Lemon Tart🍋 ($40)