2018-07-21 554 瀏覽
一大班朋友聚餐食中餐就最好不過一行14人一張圓檯坐哂拉近距離!好友之前試過呢間順德私房菜話唔錯,仲話呢度以前唔開放既,係某富豪招呼親友好友既地方~所以我地都贊成試吓 ~ Book定張大檯仲先訂定啲菜式~  先嚟順德三寶:有蟹多士、金錢雞、自家製鯪魚球。蟹多士賣相精緻,用蟹肉釀多士上面再放上燒賣皮,食落去係三層口感,鬆鬆脆脆夠香口,中間仲有陣陣蟹香。金錢雞真係第一次試,雖叫金錢雞,但其實由豬肉、雞肝、冰肉(豬肥膏)做成。雞肝略帶甘香,薄薄既豬肥膏沾滿醬料,惹味非常,一口咬落去已經唔理肥唔肥,好味就得啦🤭古早錦鹵雲吞, 呢道菜好多時外出食飯都會點,因為亞媽中意食~不過好多時錦鹵汁嘅材料越黎越少,喺呢度就有返小時候既味道~錦鹵汁既材料有魷魚、豬膶、蝦、菠蘿、三色椒、洋蔥~超足料! 酸甜度適中,點咁香脆既炸雲吞一流自家製鯪魚球 鮮味香口,加埋蜆蚧醬,味道更突出~ 上八珍扒大鴨 呢個又係功夫菜,先預訂既~ 人多真係要試吓! 店長介紹呢度菜先將大鴨上色, 然後炸至金黃色,去骨, 再將花膠、冬菇、帶子等炆煮,然後一齊蒸,最後加芡汁~  雖然身邊既女仔朋友都話怕肥只係試左少少鴨, 不過我反而好中意,鴨
一大班朋友聚餐食中餐就最好不過
一行14人一張圓檯坐哂拉近距離!
所以我地都贊成試吓 ~ Book定張大檯仲先訂定啲菜式~
先嚟順德三寶:有蟹多士、金錢雞、自家製鯪魚球

蟹多士
金錢雞
錦鹵汁既材料有魷魚、豬膶、蝦、菠蘿、三色椒、洋蔥~超足料!
酸甜度適中,點咁香脆既炸雲吞一流
自家製鯪魚球
鮮味香口,加埋蜆蚧醬,味道更突出~
上八珍扒大鴨 呢個又係功夫菜,先預訂既~ 人多真係要試吓!
店長介紹呢度菜先將大鴨上色, 然後炸至金黃色,去骨, 再將花膠、冬菇、帶子等炆煮,然後一齊蒸,最後加芡汁~  雖然身邊既女仔朋友都話怕肥只係試左少少鴨, 不過我反而好中意,鴨皮好香好入味吖 !!
無論中餐定西餐, 甜品係不可少既~
上八珍扒大鴨
人多緊係要點個焗西米布甸啦,一人少少試吓
可能西米好多既關係, 平衡返蓮蓉餡既甜~ 我覺得剛好,唔太甜喎 ! !
焗西米布甸
蟹多士