2020-01-18 241 瀏覽
約左朋友中環見面,剛好收工飯點,然後經過見到哩間餐廳,實在係太靚又懷舊,決定坐低食個靚飯慢慢傾。鹵水大腸好味,鹵得好入味,又够軟,好易咬鐘意食內臟嘅朋友必點😆麻辣牛展牛展咬口都幾好,我覺得辣度係中辣,同樣都係入味又上色鐵板銀芽肉絲炒麵好少炒麵係鐵板上,上檯陣仲係「滋滋」,我鐘意食濕d嘅麵,好快咁撈匀d汁。我覺得麵口感啱好,唔會乾香煎美國西冷牛扒啱捐完血,食翻d紅肉補翻😂牛扒同樣係鐵板上,揀唔五成熟。一上檯都係熱力十足,要盡快切來食。牛扒都好唔錯,牛味濃郁,咬落都好軟熟,唔錯唔錯。黑椒汁調配得啱好,本身仲覺得大份,最後成碟嘢食晒,連d配菜都食埋😂雜果賓治好誇張,超多雜果,係高過半個杯😂😂覺得勁滿足裝修佈置係好有心思,好似時光倒流到七十年代,老香港嘅感覺。整體來講,我覺得餐廳嘅出品味道係有心機同水準,係老香港嘅地道滋味。而且性價比係好高,係中環來講,算好抵食了。我見到個Menu有流心多士,係勁想試,下次揾機會試下先😆
鹵水大腸
好味,鹵得好入味,又够軟,好易咬
鐘意食內臟嘅朋友必點😆
麻辣牛展
牛展咬口都幾好,我覺得辣度係中辣,同樣都係入味又上色
香煎美國西冷牛扒
啱捐完血,食翻d紅肉補翻😂
雜果賓治
好誇張,超多雜果,係高過半個杯😂😂
覺得勁滿足
裝修佈置係好有心思,好似時光倒流到七十年代,老香港嘅感覺。
2020-01-09