2018-05-28 55 瀏覽
今晚和家人再黎呢條街覓食,被餐廳的裝潢吸引而走入黎,入到去同個舖名一樣,好有故事同好和諧嘅感覺。晚餐時間剛開始,同家人點咗兩個餐一齊食。餐湯有南瓜湯同磨菇湯,上面淋左cream,攪勻飲個質感好幼滑,而且好大碗!餐包係蒜蓉包,軟熟好味。我地仲加咗個去骨烤菠蘿雞中翼,新鮮燒好熱辣辣,juicy嘅菠蘿連埋雞翼一齊食好夾,底下亦有沙律,可以解油膩。主菜黎啦,呢個係焗意大利肉醬芝士千層麵,周邊圍滿薯蓉,內裡肉醬同千層麵比例恰到好處,酸甜度掌握得很好,加上溶了的芝士,每一口都回味無窮。另一個主菜係燒意大利式BB豬,我地叫左1/4隻,大概有5舊。家人對燒乳豬有研究,咬第一啖已讚不絕口,說實話真係燒得好好,外皮脆而肉質仍保持到嫩滑,而且咸度適中,配埋旁邊嘅蜜糖醋沙律好正。而個黑松露薯蓉份量成個湯碗咁大,超抵食,每一啖薯蓉都係黑松露味,食到勁飽。

晚餐時間剛開始,同家人點咗兩個餐一齊食。
南瓜湯
蘑菇湯