2023-08-24 145 瀏覽
老闆請食飯,諗住去間有質素啲既日本菜啦,見啲食評咁好就去試下啦。一開𨋢好近有兩檯客食緊,心諗點解會咁近𨋢口放檯架(起碼都放個屏風隔一隔丫)一個女侍應招呼我地,抱住個水壺挨住幅牆問我地要咩,哇,茶餐廳啲伙記態度都好過佢囉,檯面的豉油無晒同佢講,佢點頭完出去,再行過黎時係去幫𨋢口檯浸水,再行過黎時係同我地上菜(都唔拎埋豉油過黎)然後上完菜就喺隔離檯拎豉油比我(咁既然係隔離檯拎,點解唔係我一問佢時就喺隔離檯拎呢)真係費解。食物係唔差,但未係去到啲人講既好食到一試難忘要再食囉,呢個質素出面好多地方唔駛呢個價添啦,都唔知係貴喺邊一忽!擺盤九屎、食物名懶勁!總之一句講晒,服務差就幾好食幾平都無用,仲要係貴添,如果只想招呼達官貴人既,唔該門口寫明不招呼普通打工仔丫!𨋢口檯客講野大聲到一個點,嘈過大排檔,成餐飯聽住佢講佢成3億單生意!

生日