2022-05-02 483 瀏覽
這間咖啡店做到五月尾就會結業 因為之前只去過一次 那次用餐體驗麻麻 所以完全沒有極大不捨 只係好奇 之後會有咩進展?還會用作餐飲服務?其中一個令我覺得最麻麻嘅服務就係訂枱 只能用whatapp 訂枱 就比較唔靈活 我在這之前都想訂過一次 但我問咗一段時間都無人回覆 我覺得比較被動 還有最重要係限時 咖啡店限時其實比人感覺真係好差 不過其實應該係佢哋嘅表達令食客誤會 這方面遲啲再講 講返食物 今次點咗以下幾款:八面威風-其實只係得一條大魷魚鬚🐙我之前都試過 比今次這個大條 所以其實真係睇彩數 價錢唔平 雖然市面都唔平 那個黑色墨魚汁都幾正 如果食法院限定嘅食物 點這個薯條只需$48 唔算太貴 我幾鍾意這個薯條的口感 但朋友就覺得太淋 佢比較喜歡香脆 所以好唔好食真係睇口味 這個香脆海鮮拼盤 其實就即係將啲海鮮炸晒 放在一起慢慢食 其實海鮮本身就咩味都冇 佢只係靠沙律醬調味 所以佢真係比得好大方 炸粉都幾靚 完全唔會覺得太厚粉 都感受唔到臭油味 不過就真係幾熱氣我哋點了兩杯飲品 一個係龍眼拿鐵☕️朋友話飲唔出任何生果味一個係玫瑰花瓣花茶 其實所謂花瓣都只係幾塊係放喺杯里面 那個花茶都幾止喝
八面威風

八面威風-其實只係得一條大魷魚鬚🐙
黑松露薯條

香脆海鮮拼盤

玫瑰花瓣茶

我哋點了兩杯飲品 一個係龍眼拿鐵☕️朋友話飲唔出任何生果味
一個係玫瑰花瓣花茶 其實所謂花瓣都只係幾塊係放喺杯里面 那個花茶都幾止喝 我最欣賞係可以用限添加 那就可以盡情享受😎
最後我都點咗一個鳳梨蛋糕🎂職員話可以使生日碟 所以我最後為朋友都豪一次 嗰蛋糕其實味道麻麻 賣相都還可以 價錢唔平 但都可以接受 字體其實真係麻麻地 這間食店做咩都好似好不足 但又未至於差 服務員態度又唔太熱情 放食物又大大力大大聲 黑口黑面 在最後這段時間 希望佢哋會帶一些美好嘅回憶比其他食客 這餐飯每人$300左右 唔算平又唔算貴 但有嗰其怪地方就係只收現金 其實如果你係做高級貴價生意 係香港普遍都可以收信用卡💳這樣食客變相就可以落得更大方 在訂位時又未曾提及
2022-04-30
$304.5 (晚餐)
生日
八面威風