2018-06-26 269 瀏覽
今日一群義工組好朋友帶我往尖東日悅極尚日式放題慶祝生日, 我們點了很多美食, 有軍艦, 卷物、火炙壽司、刺身、炸物、燒物和甜品等。軍艦有海膽和芥辣八爪魚, 前者海膽味鮮甜, 食落不苦, 紫菜味香脆, 飯好軟綿, 後者芥辣八爪魚辣味適中八爪魚彈牙;芝士鰻魚卷芝士味香濃鰻魚肉質鮮甜味美;火炙壽司有左口魚, 鰻魚和三文魚腩, 左口魚火炙壽司食落彈牙, 鰻魚火炙鰻魚肉質鮮甜醬汁惹味和火炙三文魚腩食落有油花好醒胃;刺身方面有北海道帶子, 三文魚、馬刀貝、赤蝦、甜蝦和希靈魚, 上桌時有乾冰襯托, 賣相吸引,個人強烈推介北海道帶子和赤蝦, 食落新鮮,鮮甜味美, 而三文魚、馬刀貝、甜蝦和希靈魚入口即熔, 食落爽口, 味道鮮甜;炸物有蝦天婦羅和芝麻雞翼, 前者粉漿薄薄, 蝦十分彈牙, 食落不油膩, 後者炸得金黃, 雞肉肉質鮮嫩;燒物有北海道北海燒, 雞軟骨、燒海蝦和燒菠蘿, 北海道北海燒食落鮮甜, 配上醬汁食落開胃, 炸雞軟骨燒得乾身, 食落香脆惹味;燒海蝦蝦燒得惹味, 蝦好鮮甜味美, 最後燒菠蘿燒得香甜, 口感十足。除了以上食物外, 餐廳另外提供即燒乳朱排隊領取, 乳朱燒得香脆, 食落惹味有油花;甜品
今日一群義工組好朋友帶我往尖東日悅極尚日式放題慶祝生日, 我們點了很多美食, 有軍艦, 卷物、火炙壽司刺身、炸物、燒物和甜品等。軍艦有海膽和芥辣八爪魚, 前者海膽味鮮甜, 食落不苦, 紫菜味香脆, 飯好軟綿, 後者芥辣八爪魚辣味適中八爪魚彈牙;芝士鰻魚卷芝士味香濃鰻魚肉質鮮甜味美;火炙壽司有左口魚, 鰻魚和三文魚腩, 左口魚火炙壽司食落彈牙, 鰻魚火炙鰻魚肉質鮮甜醬汁惹味和火炙三文魚腩食落有油花好醒胃;刺身方面有北海道帶子, 三文魚、馬刀貝、赤蝦、甜蝦和希靈魚, 上桌時有乾冰襯托, 賣相吸引,個人強烈推介北海道帶子和赤蝦, 食落新鮮,鮮甜味美, 而三文魚、馬刀貝、甜蝦和希靈魚入口即熔, 食落爽口, 味道鮮甜;炸物有蝦天婦羅和芝麻雞翼, 前者粉漿薄薄, 蝦十分彈牙, 食落不油膩, 後者炸得金黃, 雞肉肉質鮮嫩;燒物有北海道北海燒, 雞軟骨、燒海蝦和燒菠蘿, 北海道北海燒食落鮮甜, 配上醬汁食落開胃, 炸雞軟骨燒得乾身, 食落香脆惹味;燒海蝦蝦燒得惹味, 蝦好鮮甜味美, 最後燒菠蘿燒得香甜, 口感十足。除了以上食物外, 餐廳另外提供即燒乳朱排隊領取, 乳朱燒得香脆, 食落惹味有油花;甜品方面有咖啡奶凍, 食落咖啡味濃, 甜度適中;雪糕方面有movenpick 和haagen daz雪糕,movenpick有咖啡味, 個人建議如果餐廳可以補充多一點會好些, 因為數量不多, 好多食客想食movenpick時才知餐廳沒有補給, haagen daz雪糕有朱古力和士多啤梨味, 前者味道香濃, 後者甜度適中咬落有士多啤梨果肉, 好好味, 我們食了好多杯雪糕。餐廳座位闊落, 食物美味, 上桌和執拾速度甚快, 而且餐廳有一遊樂區給小朋友玩耍, 場地又大又多玩樂設施,十分照顧週到, 我食了一頓開心愉快滿足的生日飯, 慶祝生日好去處(餐廳現時壽星仔八送一優惠)。
刺身賣相吸引
火炙壽司