2019-09-16 177 瀏覽
最近想對自己好一啲,食晚餐都會預先訂枱,揀一啲自己想食嘅嘢。之前試過同朋友嚟慶祝自己嘅生日,嗰次之後已經對呢間餐廳有好深嘅印象,因為佢會用霓虹燈嚟佈置餐廳,燈光昏暗氣氛好好,如果想同朋友嚟傾計嘅話,呢度會係一個好嘅選擇。外面門面同埋入面嘅裝潢都用咗霓虹燈,好配合燈光昏暗嘅環境,亦都好適合女孩子影相。好喜歡呢一句,係我人生其中一個座右銘。生存在世上就係要去享受,笑對生活,懂得去愛身邊嘅人,愛自己。除咗main外,亦叫咗一個輕食拼盤,薯條同炸蝦都幾脆,芝士條就冇咗嗰種拉絲嘅感覺,友人話炸蠔有一啲普通。Main我哋揀咗二人慢煮套餐,除咗有安格斯西冷牛扒,仲有豬仔骨,熟嘅程度啱啱好,平時唔係咁鍾意食肉嘅我,都幾乎食晒全部。套餐另外仲有肉醬長通粉,都算整得幾出色。我哋都order咗兩杯果酒,但酒味就唔係好濃,似係一杯溝淡左咗嘅果汁。建議大家都係叫返啤酒或者紅酒

輕食拼盆

二人慢煮套餐