2023-09-02 580 瀏覽
⚽️碧咸都食過woo餐廳氣氛似日式居酒屋,排隊前要先付款點餐,餐廳只有bar枱位置,店員會大叫食物上菜🗣,然後伸過嚟比客人影相,我地係食lunch 既,咁啱見到好多日本客人🍡和牛水準幾高,不過只係做兩款主食: 和牛丼同和牛沾麵🏠餐廳: Mashi no mashi♟️地址: 灣仔愛群道32號愛群商業大廈地下1B號舖 (中環有分店)⭐️味道:8/10💰性價比: 5/10📍和牛丼 $180和牛切成一塊塊薄片,用火槍微微炙燒,和牛份量多,舖滿晒成個飯,上面有隻晶瑩既蛋黃🍳,撈飯食同時有蛋香同炙燒和牛既油脂感好正b和牛好嫩有肉汁,不過飯既份量好少,佢地裝飯會磅飯既份量😂呢個飯係值得食既📍特製和牛沾麵 $165另外有款辣既沾麵,但我地試左呢個原味。牛骨湯底內有牛肉碎增添風味同口感,麵條掛湯,口味頗濃郁,但我覺得未到好特別🤔和牛有一大片,牛肉厚度比丼飯薄,所以唔夠口感同味道
⚽️碧咸都食過woo

🏠餐廳: Mashi no mashi