2018-10-27 2669 瀏覽
呢晚黎太子區食,出左地鐵🚇一路行時男友驚訝呢邊咁多餐廳🍴但我地的未黎過附近食野。以為係深水埗區(其實又真係),但其實好近太子站出口,行左唔駛5分鐘就到。😀一黎到門口見到啲霓虹燈好吸晴啊,原來係樓上餐廳,門口只有一條鐵做既樓梯,幾有型😎上到去又多返一點homey既味道,走木、簡潔又mix啲黑色型格風。我覺得整體感覺幾好、有種平易近人又覺得有一啲特別,令你對餐飯會多一分期待。店員安排我地坐窗邊既四方枱,又係望到窗邊既霓虹牛型既燈。男友就好雀躍睇menu揀食咩。話到明叫慢煮工業,佢話一定要食下佢既慢煮牛扒🐮一睇佢就睇中左個二人餐,又真係好似好抵:368包沙津🥗意粉🍝仲有西冷牛扒🐮豬脾🍖同豬仔骨🐷,仲要包兩杯飲品😍😍😍先來沙律,免頭有啲生菜、合桃、番薯葉等等,下面都仲有好多甜粟米🌽同埋蘿蔔絲🥕二人份量來講佢都交足功課🤗肉醬意粉🍝份量相對就唔係好大,但係肉醬料好多,而且一食入口,啲肉醬好滑好綿😍但有保持住好重嘅牛味😮個茄膏味都好香,調校得啱啱好。男友就話除咗個肉醬好食,意粉嘅質感都好好,應該用咗相當唔錯嘅意粉,又煮到好al dente! 所以好快就食哂😋主角最後上場了😍原來一個plateau上哂

五色沙津
西西里肉醬意粉

二人慢煮套餐
安格斯西冷安扒

主角最後上場了😍原來一個plateau上哂三款肉,其實量好多!由於係慢煮既關係冇得揀幾成熟,但塊西冷面係熟哂但個心都係粉嫩色,咬落去好tender啊!雖然肉汁唔似roasted beef嗰啲咁juicy,但呢個慢煮扒本身都仲有肉汁而且個肉鮮味鎖得更實wow! 口感都好好!
我個人就覺得豬脾同豬仔骨仲好食,可能有舊骨既關注,所以煮到對骨味出埋黎,個肉超淋,但又有咬勁!加埋個蜜味既汁真係好配個肉!perfect呀!
餐飲

總結呢餐飯、真係非常滿意同滿足,唯一真係覺得仲有空間改善就係個sangria🍹太少酒🤣不過咁既價錢我絕對唔會投訴,或者只畀選舉餐茶汽水🥤都已經好合理🤗😂但食物真係值得一試👏🏼👏🏼👍🏼
2018-10-25
五色沙津