2023-12-15 1029 瀏覽
餐廳十分靜,全情午餐,計埋我哋只有3個客人。但係氣氛好舒服,唔會因為太靜而有壓迫感。氣氛輕鬆,不自覺慢慢融入餐廳嘅氣氛,可以暫時由繁忙嘅現實世界抽離一下,放低煩惱,好療癒,可以好專心咁享受食物,靜靜地食午餐。就算連職員講嘢都好溫柔❤️黑胡麻咖哩煮玉子野菜(無肉) ($140)Veggies in rich sesame curry (MF)午餐set 有湯,可以揀配烏冬或者飯。個湯好足料,有豆腐、雜菌、海帶、豆皮絲,又唔會太咸👍🏻主食我揀咗野菌炊飯,係有味飯,唔知道係米嘅品種同平時唔同,定煮嘅時候唔夠水,飯好似未完全熟透,差少少,似9成熟🤔個咖哩係黑胡麻咖哩,味道同平時嘅日式咖哩差唔多,唔辣。野菜有翠肉瓜、雜菌,再配甜甜嘅玉子燒,好食👍🏻蔬菜煮得入味,好好送飯。とんかつ勝利丼・吉列豬扒配洋醬 ($140)cótelette (pork cutlet) with onion sauce吉列豬扒外皮炸得好酥脆,豬扒好淋,一啲都唔乾。個洋蔥醬好特別,有啲似百力滋嘅沙律味🤣餐廳同樣會配沙律醬俾客人。朋友揀咗配烏冬,烏冬好彈牙👍🏻長崎蛋糕 布丁燒 ($75)castella pudding cak

餐廳十分靜,全情午餐,計埋我哋只有3個客人。
就算連職員講嘢都好溫柔❤️

黑胡麻咖哩煮玉子野菜(無肉) ($140)

午餐set 有湯,可以揀配烏冬或者飯。
個湯好足料,有豆腐、雜菌、海帶、豆皮絲,又唔會太咸👍🏻

個咖哩係黑胡麻咖哩,味道同平時嘅日式咖哩差唔多,唔辣。
野菜有翠肉瓜、雜菌,再配甜甜嘅玉子燒,好食👍🏻
蔬菜煮得入味,好好送飯。

とんかつ勝利丼・吉列豬扒配洋醬 ($140)

餐廳同樣會配沙律醬俾客人。
朋友揀咗配烏冬,烏冬好彈牙👍🏻

長崎蛋糕 布丁燒 ($75)
castella pudding cake
カステラプリン

我哋見到隔離枱叫咗個布丁燒,我哋都忍唔住叫一個🤣。如果跟午餐叫,可以減$15。
職員細心解釋要點食個布丁燒。
布丁燒好滑,又唔會好甜,好好食🥹

餐廳唔難揾,由地鐵站行3~5分鐘左右就到。
如果你想揾一間慢活 cafe ,推薦你嚟試下❤️