2021-04-01 295 瀏覽
食過好幾次嘅邊爐🫕 主要係食牛🐮雖然環境比較似茶餐廳 但散叫嘅邊爐價錢唔貴好難得 仲要黃店💖唔好嘅係佢選擇好少 同埋限時90分鐘 一大班人又吹水又食就可能唔太適合🤩講幾樣我推介要嗌嘅嘢💁🏻‍♀️/🌶鴛鴦麻辣牛骨湯 一邊清清地一邊麻辣是必須的 牛滑湯勁香🐮牛舌雖然係薄切 但口感一流 有咬口又juicy😍🐮安格斯橫隔肌呢款比較厚 色澤比較鮮 牛味好出魷魚🦑份量都幾多下 好爽口 放落麻辣鍋嗰邊味道超夾🌶🍜烏冬唔好睇少烏冬呢樣嘢🤣識調味簡直可以將個味道昇華😂我同男朋友會放到最後先食烏冬 然後就會攞個另外一兜醬汁黎調味 🙆🏼‍♀️我就係會落少少牛肉汁+大量蔥花+唧少少青檸汁,然後就倒落兜烏冬度😍😍味道係超幸福的😋另外烏冬係好彈牙嘅口感 相信大家會鍾意😍🍺616手工啤酒鍾情於啤酒嘅我 打邊爐🍲點可以唔嗌啤酒🍻酒精唔高 仲要有啲fruity加花香味 易入口又抵食又黃嘅打邊爐店真係冇乜 即使呢間嘅選擇唔多 都可以令到我會黎幾次🍲佢都有佢嘅吸引之處🥰
食過好幾次嘅邊爐🫕 主要係食牛🐮

🤩講幾樣我推介要嗌嘅嘢💁🏻‍♀️