2019-04-14 791 瀏覽
本身自己唔係特別鍾意食波蘿包,但難得閒日抽到時間到新界行一轉,又經過華嫂就去試下。由於閒日早上人唔太多,不用排隊3分鐘左右入坐,入坐後沒想太多點了華嫂最出名的“招牌波蘿包”、“芝士咸牛肉蛋豬仔包”、“雞翼豬扒蕃茄通”、一杯凍奶茶、一杯凍好立克。招牌波蘿包本抱著唔大期望,因波蘿包內夾了牛油、煎蛋、蕃茄,又咸又甜諗住唔會太好食,點知一入口所有配料與波蘿包出奇地夾,華嫂波蘿包外脆內軟,但波蘿皮唔似平日在麵包店購買的波蘿包,唔會太甜襯托出各餡料的味道出奇地美味,真是意外驚喜芝士咸牛肉蛋豬仔包反而無乜驚喜,但亦無驚嚇,平平淡淡一般般,蛋炒得太熟咸牛肉唔夠嘢味,豬仔包唔夠香脆,普普通通的水準。雞翼豬扒蕃茄通,豉油雞翼唔太咸肉嫩滑,豬扒入味有煎個,但稍熟了點,蕃茄湯底比較濃,味道唔太酸有點甜,又未至於好好味……奶茶冲得也可,有茶香順滑可口我地進食完畢,步出小店原來好多人在排隊等位真係好彩都想讚下華嫂的員工,雖然佢地好忙,咁多客人光顧,當日我拎住個大手袋佢地好窩心怕我攬住個袋食得唔舒服主動比咗張櫈我放手袋,走時埋單我有同華嫂傾咗幾句計,佢都好友善,值得一讚 經營食店除了食物有水準質素,店員服務態度都好

招牌波蘿包

芝士咸牛肉蛋豬仔包

雞翼豬扒蕃茄通

奶茶冲得也可,有茶香順滑可口

我地進食完畢,步出小店原來好多人在排隊等位真係好彩

經營食店除了食物有水準質素,店員服務態度都好重要,華嫂你做到了
2019-04-11
早餐