2019-10-20 569 瀏覽
之前喺厚福街呢度見到間專食海鮮既餐廳,環境靚,一直好想試⋯今次終於搵到人陪我去食啦!一出電梯就到了環境舒適,坐位闊落每張枱上都放有一張枱甘大既厚餐紙枱上有放海鮮殼既筒、鉸剪、濕紙巾、手套及膠巾可戴上。係Seafood patter既餐牌,設計好sharp好靚店員過嚟為我地介紹:一共有9款海鮮可選,今次我地得2個人,決定叫Patter A(3款海鮮),再叫其他食物!揀咗小龍蝦、扇貝同活蜆先上夏威夷式醃海鮮,點了三文魚🍣三文魚切得好厚,新鮮的,有啲似中式既醬油。配上紫菜絲同蔥花,提升香味,賣相也不錯之後就上飲品啦!雖然有好多酒選擇,但最後都係決定唔飲啦⋯就試吓呢度既Mocktail深紅色既呢杯係Sugar Kiss,有熱情果汁同莓汁,酸酸甜甜好好飲!而朋友就叫咗Fruit Punch,有新鮮水果,都不錯的主角熱船長海鮮拼盤到了!包成一個大球,好驚喜當然要影低佢先!隨後店員拎起大球,不停轉,將裏面嘅醬汁都搖勻哂,再慢慢揭開打開了!真係好豐富!除左揀咗既3款海鮮之外,亦有薯仔、腸同粟米🌽!先試龍蝦🦞!肉不多,但龍蝦味道好濃,佢既外殼好軟,好容易就整到d肉出黎!配上檸檬牛油汁,顯得龍蝦味更突出薯

一出電梯就到了

環境舒適,坐位闊落
每張枱上都放有一張枱甘大既厚餐紙

枱上有放海鮮殼既筒、鉸剪、濕紙巾、手套及膠巾可戴上。

係Seafood patter既餐牌,設計好sharp好靚
店員過嚟為我地介紹:
揀咗小龍蝦、扇貝同活蜆
Hawaiian-style  Poke

先上夏威夷式醃海鮮,點了三文魚🍣
Sugar  Kiss

之後就上飲品啦!
Fruit  Punch
而朋友就叫咗Fruit Punch,有新鮮水果,都不錯的
Seafood  Platter

主角熱船長海鮮拼盤到了!包成一個大球,好驚喜
當然要影低佢先!
隨後店員拎起大球,不停轉,將裏面嘅醬汁都搖勻哂,再慢慢揭開
Seafood  Patter  A

打開了!真係好豐富!
除左揀咗既3款海鮮之外,亦有薯仔、腸同粟米🌽!
Clawfish

配上檸檬牛油汁,顯得龍蝦味更突出
薯仔煮得好軟,連埋汁一齊食好正
Scallops

扇貝同蜆都好鮮味!
Grill Scallops  Spaghetti
最後上了香煎刺身帶子意粉~
意粉煮得岩岩好,好香既蒜蓉味,將拼盤裏面嘅檸檬牛油汁撈埋一齊食都好夾!
總括來說,食物、環境同服務都好好!非常適合情侶撐枱腳或朋友聚會~
2019-10-02
Hawaiian-style  Poke