2020-10-06 809 瀏覽
好榮幸吳生帶我去食好西!今次呢餐真係十分滿意!呢個溫泉蛋大啡菇真係不得了!勁Juicy呀!一切開,啲蛋汁流晒出嚟,果下真係嘩嘩聲!仲要加埋芝士,口感真係勁豐富!而另一個小食炸蕃薯條都一樣有驚喜!上枱果陣仲熱辣辣,仲炸到外脆內軟,啱啱好!蕃薯味香甜,最估唔到竟然係配黑松露沙律醬,超正!一場嚟到,無理由唔試下慢煮菜式!主角之一嘅法式油封鴨髀,淨係賣相已經好吸引!真係估佢唔到肉質仲要咁幼嫩,就算連皮食都真係一啲都唔油!味道亦啱啱好,唔會太咸!啖啖肉,真係好爽!另一主角煙烤豬仔骨又係無得輸!完全唔韌唔鞋口,入口軟腍,肉質一樣咁幼嫩,慢煮真係唔同啲!燒烤醬又夠晒惹味,絕對係食多一份都仲得!唔好話嘢食,連嘢飲質素同樣咁高!呢杯荔枝接骨木花特飲,成粒荔枝放係上面,勁吸睛!荔枝再加上花嘅香味,好清新!而另一杯熱情芒果特飲,飲落酸酸甜甜,勁開胃!入面仲有好多芒果粒,粒粒都大大粒!包你過足口癮呀!我地食完行去搭車果陣,見到原來佢普慶坊都有一間!咁大家可以睇下邊間就腳啲啦!
好榮幸吳生帶我去食好西!今次呢餐真係十分滿意!

炸蕃薯條

16小時美式煙烤豬仔骨