餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2019-09-05 110 瀏覽
印尼花膠湯班蘭雞粉皮,湯極重花膠味道之餘,真係有2-3塊花膠,真係真材實料,再望返個價錢先係$78蚊,唔好忘記重有碟班蘭雞係到,非常嫩滑,骨都好少,岩晒老虎。一野叫左個印尼四大天王飯,因為我想一次過試四款口味:分別係班蘭雞、巴東牛肉、蕃茄辣油沙甸魚﹑加多加多沙律,重有一個尖塔飯係中間。白鱔﹑牛﹑羊﹑雞,肉食既我點會唔每樣叫D,一於每樣2條。痴線,佢既串燒望落燒到乾,食落一D都唔乾又JUCY,個白鱔真係得不得了,我個人推介佢既白鱔!!! 點配調制既沙嗲,真係一絕。印尼小食拼盤石粟馬拉盞炒通菜( 店員有得比我選擇辣度-小辣),非常香口爽脆而又入味,我好少對菜類有呢個評價...飲品: 經典珍多冰﹑MANGGA SERUT總括黎講印尼菜加入大量香料香草香菜,再加上精細既烹調技巧,令到味蕾享受更上一層樓。而且呢到食物種類眾多,有做埋早餐午市又有套餐,價錢都相對抵食。而晚餐就有分主食﹑飯﹑小食﹑菜﹑湯粉﹑串燒等等,點少得甜品糕點。老虎乸話後悔食到咁飽,無空位食糕點同甜品,所以會再有下次。題外話,呢到既職員好多都係印尼人,又識D英文,估唔到係中文可以咁好,笑容好甜美有禮貌又貼心。班蘭葉印尼美食整體評

四大天王飯

串燒

飲品: 經典珍多冰﹑MANGGA SERUT

班蘭葉印尼美食
整體評分 9.5 /10
推介:白鱔﹑牛﹑羊﹑雞串燒﹑印尼花膠湯班蘭雞粉皮﹑印尼四大天王飯
(五分滿)老虎回頭率:🐯🐯🐯🐯🐯
2019-09-02