2021-04-11 52 瀏覽
前排同朋友去觀塘做嘢,做完嘢見肚餓就隨便去左food court搵野食填肚😆咁啱我同朋友都想食啲西人嘢,一於試下pizza pan啦~本身唔期望food court有咩好味道,不過依間餐廳真係令我對food court餐廳有大大嘅改觀!我哋當日order左個二人套餐,包括一個大pizza、一個主食、兩個飲品同埋雞翼4隻,+$8仲有埋餐湯同蒜蓉包,結果放到成枱都係🤩超級豐盛嘅一餐!首先講下雞翼先,雞翼焗得好滑嫩,味道有少少辣味,食落好惹味,4隻真係唔夠食啊!另外pizza方面有好多選擇,傳統嘅口味都有齊,不過今次我地都想試下新嘢,試下佢個北京烤鴨pizza,食落又唔會好奇怪,反而好特別,上面有青瓜中和返鴨胸嘅油脂,拉絲嘅芝士配埋個烤鴨醬出奇地夾,推薦大家試試依個pizza😋😋主食方面我哋揀左松露醬Parma ham長通粉,食落有好強烈嘅蒜味同松露味,另外個長通粉配埋啲好creamy嘅汁真係好啱我依個重口味愛好者,正!最後餐湯係洋蔥湯黎嘅,好足料好多洋蔥係碗入面,飲落味道都好夠,不過略為有啲稀,如果煮得濃稠啲就更好喇!不過蒜蓉包又係加分位,焗得好脆,好有牛油香同蒜香,可以一試👍🏻👍🏻飲品方

咁啱我同朋友都想食啲西人嘢,一於試下pizza pan啦~

飲品方面我地試哂兩個味嘅水果茶,個人比較推薦荔枝味,因為飲落甜甜地,吊起左個茶香😆😆💕

總結,隱世嘅高汁餐廳,好少餐廳可以做到每道菜都無中伏,仲要好好食!所以真心推薦大家黎試試!!