2019-02-21 234 瀏覽
早排去尖沙咀行街,街上有幾點雨水,所以同朋友仔直接到K11商場揾飯食。見到係商場開左個Area專門開左不同有關田園及有機的商店,行到最入就見到間餐廳,見仲有位就決定同朋友試試。見到餐牌上的介紹,原來餐廳主打Fresh,以時令本地農場食材,去烹調食物。餐廳用了簡約的設計,除了樓底夠高,坐位唔會太近,空間感十足。職員先比左暖暖的餐包比我們。我特別鍾意食軟的包,所以比較鍾意食一點點個個軟餐包。朋友揀左份黑松露片炒農場雞蛋酥盒。本身我無咩特別期望,不過食左第一啖後,我們爭住食多一個酥盒(笑)。雖然炒蛋令酥盒有少少淋左,不過個蛋味勁濃勁香,迷死了蛋痴的我。由於公司附近間餐廳執左,我好耐無食墨西哥餡餅了,所以忍唔住叫左一份食。餡餅加入雞肉、洋蔥、辣椒、芫荽、芝士,整體食落好Rich,點埋牛油果醬、Chop Tomato、Sour Cream真係好好食。餡餅個皮軟硬適中,而且應該用了麥Wrap,所以比其他會更健康。我就拍板叫左一份羊西冷,烹調得岩岩好,煮得唔會太老,但切的時間又無泌血水。食落唔會太羶,點埋個蜜糖芥末醬,味道好Match。鍾意食羊的大家唔可以錯過哦~餐廳有好多Cold Press Ju

餐包

烤英國羊西冷配蜜糖芥末醬

餐廳有好多Cold Press Juice,利用冷壓的技術,令生果的纖維及營養得以保留。朋友仔叫左一杯菠蘿汁,我就叫左一杯Greenery。

雖然杯Greenery好似好綠就以為好重草青味,但其實入面加了青瓜、梨及蘋果,所以味道係蘋果梨味為主。
果汁

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
果汁