2017-12-08 190 瀏覽
中午相約朋友去到荃灣見面,順道一齊食晏,今次又選擇了<拉麵台風> , 門面唔大,要留意小心被隔離的5 金店融合了! 我和朋友都不自覺地走過龍! 鋪內的位置不多,待應都安排得井井有條,先著我們在門外排隊,另外給予我們order紙,圈出我哋想食既食物, 我和朋友花了一d 時間討論食d 咩好,由於全店只賣幾種麵,我哋都好快揀好!不經不覺就排到我哋入去店內!店內裝修好似日本的拉麵店,上菜速度也頗快! 我今次點了紅色暴雨拉麵,因為我比較大食!也加了差燒! 說真的食晒碗麵之後有d後悔加差燒,因為本來的份量也真的很多,我估我今晚晚餐也不用食了!最後再講下碗麵的味道,無預期的辣,喜歡吃辣的朋友可以叫大辣,不過少少辣都幾惹味,另外要讚下佢既魚粉配搭,令到成碗麵更好食! 同平時既日式拉麵有明顯分別,非常好食!

紅色暴雨