2016-02-05 2775 瀏覽
今日入咗大埔探朋友,順便食埋飯先返歸,行過見舖頭門面幾吸引,加上即刻有位,一於決定試下佢!第一次嚟呢度食嘢,舖頭環境都算幾大,好彩我哋早嚟,坐低咗唔夠3個字已經全埸爆滿,睇嚟今次無揀錯!我哋最後點咗必食推介嘅安格斯肉眼扒、牛菇同韓式海鮮湯!安格斯肉眼扒──非常大件,仲大過我隻手板!!肉質咬落非常juicy,尤其係我最鍾意食嘅肥膏部位好腍好滑,完全唔會係一咬落去就成口油嘅感覺,讚!牛菇──真係好似牛咁大舊,仲有埋舊牛油俾你一齊燒,我食咁多次韓燒真係從未試過咁食法。索咗牛油汁嘅菇菇好香,比平時就咁燒嘅惹味好多!韓式海鮮湯──好足料,睇落好似好細鍋咁,但實情我哋兩個人share每人都分到3碗!湯唔太辣,飲落有啲甜甜哋嘅奶味,好啱我口味。食飽飽埋單時,俾我發現原來呢度有我最鍾意嘅醬油蝦同醬油蟹,點解我頭先睇唔到架,下次一定要嚟試!

安格斯肉眼扒
牛菇