2017-07-07 124 瀏覽
今晚成家人一齊出嚟食朋友推介嘅雞煲,一行四人,就叫左兩個煲,一個小菜同埋幾個火鍋配料。先講下環境同服務啦,啲枱都幾大張,所以好闊落,而老闆娘同其他員工都好親切有禮因為媽媽唔太食得辣,所以就叫咗小辣,但係都好惹味呀雞肉好入味,肉質結實得黎又幾滑,落咗好多香料所以味道好豐富,而煲裏面既豆卜吸晒啲湯都變得好好味呀,勁快比我地掃哂食完啲雞仲可以用個湯黎打邊爐添呢個魚鍋用咗全條桂花魚,分量十足,個湯底用咗好多魚骨、酸菜同其他配料去煲,味道勁濃郁,而魚肉本身起骨起得好徹底,食起上嚟好方便,加上煮得好滑呀雖然同雞煲一樣係小辣,呢個魚鍋辣度比較低,十分適合一啲唔食得辣嘅人呢!牛頸脊肉既牛味十分之濃郁加埋啲雜菌同葱蒜去炒真係好送飯,我哋每人都食咗一碗飯食完果兩個煲同埋個小菜都仲有啲意猶未盡,就追加左一啲火鍋配料,包括特級安格斯肥牛、豬潤同埋鮮蝦雲吞。肥牛同埋小菜嘅牛頸脊一樣好有牛味,豬膶好爽口,而雲吞就食得出係自家製,皮薄而且餡料豐富我哋仲叫咗一揸大嘅竹蔗茅根水,飲落去有天然嘅竹蔗甜味,唔似街邊嗰啲落咗好多糖去煲,健康得黎又解渴呢間餐廳小菜選擇好多,下次再嚟會試吓其他小菜呢

老重慶奇味雞煲(小辣)

因為媽媽唔太食得辣,所以就叫咗小辣,但係都好惹味呀
食完啲雞仲可以用個湯黎打邊爐添

酸菜桂花魚鍋(小辣)

什菌炒牛頸脊

牛頸脊肉既牛味十分之濃郁
加埋啲雜菌同葱蒜去炒真係好送飯,我哋每人都食咗一碗飯

呢間餐廳小菜選擇好多,下次再嚟會試吓其他小菜呢
2017-07-06
老重慶奇味雞煲(小辣)
酸菜桂花魚鍋(小辣)
什菌炒牛頸脊
  • 雞煲