餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

💭天口慶就好想食辣野,呢日去尖沙嘴就黎試下呢間專食烤魚雞煲既小魚兒試下好唔好味先😋😋😋 間餐廳係樓上既,今日見到都係full house,食落真係有驚喜,質素不錯,下次黎開尖沙嘴dinner 都會想encore 的😍😍😍🌸重慶雞煲(半隻)(hkd 168)🌟🌟🌟🌟🌟d 雞肉好肥美!見到d 雞肉都係白雪雪的,d 貨幾新鮮🥰🥰🥰🥰今次揀左小辣,覺得都夠惹味😍😍😍小辣得黎都夠麻😍唔好👀得半隻雞,但都好多件肉,細食d 既朋友仔食可能已經半飽😚食完雞煲之後就加湯打邊爐👍🏻👍🏻👍🏻🌸土豆(hkd 36)🌟🌟🌟🌟🌟首先就落定d 🥔薯仔落去煮,煮到淋pat pat 就perfect!個薯仔吸左d 湯汁+ 口感真心好正!大推!🌸寬粉(hkd36)🌟🌟🌟🌟🌟平時打邊爐有得叫寬粉我都會叫寬粉既,因為煮淋左之後個種煙韌真係無得輸!呢個都係必點!🌸豆花(hkd33)🌟🌟🌟🌟🌟雖然淋豆腐好容易整散,但係不得不說呢間餐廳既豆腐真係好重豆味!好香濃😝😝😝呢個都係超級推薦🤪🌸唐生菜(hkd38)🌟🌟🌟生菜份量都ok,打邊爐叫d 菜減輕罪惡感是必須的😜🌸魚腐(hkd48)🌟🌟🌟🌟一份魚腐有8粒,有d 多,但勝在魚腐有魚味

🌸重慶雞煲(半隻)(hkd 168)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸土豆(hkd 36)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸寬粉(hkd36)🌟🌟🌟🌟🌟
寬粉

🌸豆花(hkd33)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸唐生菜(hkd38)🌟🌟🌟

生菜份量都ok,打邊爐叫d 菜減輕罪惡感是必須的😜

🌸魚腐(hkd48)🌟🌟🌟🌟
魚腐

一份魚腐有8粒,有d 多,但勝在魚腐有魚味,值得推薦😍

🌸滑牛肉(hkd88)🌟🌟🌟🌟
本身以為份牛肉唔會好大份,點知原來一份滑牛肉都好多下,d 肉好好味!打邊爐點都要有d 牛肉,推!

2023-05-18
寬粉