呢排見到唔同食評都有推介呢間coffee shop,琴日就同朋友去大圍打算試吓佢哋最出名嘅新鮮自家製bagel🍞點知三點幾去到已經賣晒,得返紫薯包同埋綠茶菠蘿蛋糕🙈真係好可惜,本來行程嘅重點係打算試佢哋嘅麻糬bagel😫.Anyways, 我同朋友嗌咗兩杯野飲, 分別係matcha latte及earl grey chocolate🍵Matcha latte嘅拉花唔錯,味道偏甜,飲落去感覺似Green tea latte多啲🧐(Matcha同Green tea係有分別的!) Earl grey chocolate 茶味較重,earl grey茶味蓋過chocolate,第一啖飲落去味道可能會覺得怪,但繼續飲落去就會發現其實都幾夾😳.我哋另外帶咗個綠茶菠蘿蛋糕,蛋糕唔係平時嗰種鬆軟嘅口感,而係鬆散嘅。蛋糕上有塊菠蘿乾,綠茶蛋糕內亦夾雜着菠蘿絲,味道不錯👍🏻.餐廳位置有限,多人嘅時候可能都要等一陣先入到去🤔另外因為佢哋嘅麵包每日都係新鮮自家製,所以如果想試嘅話就要早啲去到餐廳🤧.最後,我食完半個鐘之後突然肚痛,希望唔關呢間餐廳事啦🤨
最後,我食完半個鐘之後突然肚痛,希望唔關呢間餐廳事啦🤨
Matcha  Latte
Earl  grey  chocolate