2019-08-01 66 瀏覽
平時行街好少會去到九龍個面,但今日因為睇戲所以出咗旺角,睇完戲同女朋友商量去邊度食飯嘅時候,發覺係旺角食飯既種類好少,所以就搭地鐵去左個一兩個站嘅深水埗,聽好多朋友講嗰度有一間好好味嘅日本料理餐廳 餐廳非常之就腳喺地鐵站大概行2分鐘就已經到,睇完餐牌最後我哋叫咗一個丼飯,壽司拼盤,吉列炸蠔,重有幾款壽司 五色刺身丼,師傅將全部嘅刺身厚切,食落同刺身飯非常之合拍,刺身飯酸中大甜粒粒分明 一福壽司盛,刺身非常之肥美,食落油份非常之充足,每啖落去都有一種好幸福嘅感覺 食完再特別order 其他壽司,不能夠忘記口中嘅味道 吉列炸蠔,蠔本身非常之新鮮非常之肥美,裏面亦都好juice