2019-08-20 61 瀏覽
今晚去尖沙咀食左味道樂😋我之前經過都已經好想食㗎!!!但成日都已經安排左食咩就放棄左,今日終於食到啦😆😆個門面已經好日本feel,入到去仲似去左日本嘅居酒屋咁細細間,日本風🇯🇵我叫左七樣嘢食,分別係燒牛舌、味噌蟹甲羅燒配蒜多士、迷你三文魚甜蝦蓉丼、明太子雞翼、鹽燒翠玉瓜、壽司盛盒(8件)同海膽手卷。明太子雞翼一咬落去就有肉汁飛曬出嚟,仲包住厚厚嘅明太子,食落卜卜脆,燒得岩岩好唔好話乾身👍🏻燒牛舌見佢咁厚起初仲以為會好硬好乾啦,但入口好實在之餘仲好爽口🤩嚟到最愛嘅味噌甲羅蟹配蒜多士,自從係東京間xx水產食過味噌甲羅燒蟹之後就深深咁愛上左呢樣嘢,但係香港點都搵唔返果隻味。今日係到搵到啦!甲羅燒蟹本身就濃味同偏咸嘅,但係配上蒜多士就岩岩好,唔會太賺又唔會太咸!海膽手卷唔好睇佢得面頭果少少,原來食到中間都仲有😱仲好新鮮,口感細滑,好鮮豔嘅橙色👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

明太子雞翼

厚燒牛舌

海膽手卷

味噌蟹甲羅燒配蒜多士
壽司拼盤(8件)
迷你三文魚子甜蝦蓉丼
2019-08-20
明太子雞翼
厚燒牛舌
海膽手卷
味噌蟹甲羅燒配蒜多士
壽司拼盤(8件)
迷你三文魚子甜蝦蓉丼
  • 味噌甲羅燒蟹配蒜多士