德美壽司一直出名性價比高,以前讀大學已經成日食。今日一早去完尖沙咀做野,知道附近有分店,決定12:00準時上去食個人正lunch 。好彩我地早左到咋,因為12:30打後餐廳外面已經開始有好多人排隊等枱啦。德美既Lunch set 性價比真係好高, around $80-120 到就食到好好味既日本餐!我哋叫咗一個野菜牛肉鍋定食同埋一個壽司定食配牛肉烏冬。野菜牛肉鍋定食超級足料,男友人話啲牛肉食極都仲有,同埋覺得個湯底有D似壽喜燒嘅湯底配飯食一流。雖然壽司定食配牛肉烏冬只係得六舊壽司,但成個set(包埋蟹子沙律同埋茶碗蒸)食起上嚟都超級飽肚,偏向細食嘅我直情差啲食唔晒。牛肉烏冬湯底比較淡,味道較為一般,但係壽司就冇得彈啦!6舊壽司都好新鮮,好好食!最後成個lunch set有包埋一個小甜品包括呢一個三色糕同埋日式蕨餅,食完真係大滿足啊!
野菜牛肉鍋定食

野菜牛肉鍋定食