知道九龍灣開佐間鰻魚同釜飯,見近近地就叫埋啲朋友一齊去試👅 仲有啲小食可以簡,見到menu已經覺得好吸引😍.鰻魚:油份最高/最厚肉/最焦香 鰻魚燒法:金魂(蒲燒)/ 銀魂(白燒)好奇心之下我地兩款都有試👅.最厚肉金魂蒲燒釜飯 $118 講到鰻魚蒲燒係一定要試既😍 果然係啖啖肉好肥美之餘仲配搭佐餐廳秘制既醬汁 令成件事更加邪惡😚 而且份量都好足夠~ d汁仲可以用黎拌飯👅 個釜飯仲要係用鰹魚湯珍珠米烹煮而成 所以食落比平時有咬口 .我地貪得意仲加佐個茶漬飯+$18黎食🙈 係差不多食完既時候叫職員加湯落啲飯焦度,再焗佢兩分鐘加埋d配料攪埋就食得,都幾特別好有湯飯既感覺,貪玩既都可以好似我地咁嗌黎試下😂.最焦香銀魂白燒釜飯 $118第一次見咁樣燒既鰻魚所以就嗌黎試下😳 比起平時食落果種比較黏🤔 所以d軟骨都比較多 同埋對比之下無咁juicy .古味鹽麴牛舌盛釜 $88估唔到會有牛食😍 見到之後即刻話要嗌依個~ 份量真係一啲都唔手軟 啲牛舌大大塊舖滿晒成個釜👅 而且仲燒到岩岩好 好有咬口唔會話好un😚 配埋d汁又唔會話好乾身 .黑松露玉子燒 $18次次見到玉子燒都會忍唔住食😍 仲要見到係黑松露

鰻魚:油份最高/最厚肉/最焦香
鰻魚燒法:金魂(蒲燒)/ 銀魂(白燒)
好奇心之下我地兩款都有試👅

古味鹽麴牛舌盛釜 $88
古味鹽麴牛舌盛釜

黑松露玉子燒 $18
黑松露玉子燒

次次見到玉子燒都會忍唔住食😍 仲要見到係黑松露 一上碟已經嗅到好香既黑松露味😚 唔洗多講都知依個配搭係無得輸~
梅干手羽先 $28
雞翼炸得好脆口好有口感,但又唔係好熱氣果種😚 你懂的~ 仲有陣梅干既味幾特別 係會上引既感覺👅
髒髒炸香蕉朱古力 $18
髒髒炸香蕉朱古力

見好多人推介就嗌黎試下😍 溫馨提示:最好襯熱食 因為我地凍佐感覺無咁好食🤔 賣相係有少少🙈 不過食落又幾特別 唔會話好多炸粉同埋好假既味 類似香蕉糕包佐層朱古力咁 都幾得意可以試下
總結,其實間野性價比都幾高,而且環境都好舒服可以慢慢傾計,有啲似居酒屋既感覺😚 多人既話我建議可以嗌兩個飯share再加小食就夠,因為份量真係好多👅 我地都食到勁飽🙈 蒲燒鰻魚係必嗌既!!加$18仲有套餐可以有前菜,麵豉湯同飲品😚
最厚肉金魂蒲燒釜飯
  • 金魂(極)