2023-11-02 79 瀏覽
🎂生日去左西貢staycation🏡中午果陣周圍行吓睇定夜晚食d乜🥰經過呢間餐廳,個vibe都幾舒服,加上店員姨姨親切既介紹,就book左位夜晚食🍽️.我地被安排坐樓上雅座😆好中意餐廳充滿原木同植物既佈置,樓上仲有張好大既原木餐枱,岩晒一大班人黎聚會🌿🌴.✨Beef Tartar ✨香料味十足🌱配搭埋蛋黃,演變成溫馴既一道前菜🥰一d都唔腥✨Roasted Cauliflower ✨外表平平無奇但好好食😆😋椰菜花好juicy, 配合埋淡淡既薑黃味、微微辣但惹味既醬汁,係好balanced既菜式✨Porchetta✨主菜係weekend限定既烤豬肉(另外仲有牛/雞可選擇)🐖外表好脆,豬肉都仲好多汁,加埋卷住既應該係肝醬同香草🤤真係好正😚惟一覺得係d蔬菜可以熟多少少,同埋個gravy唔太岩口味✨Italian red wine, Strawberry smoothie✨有6/7款紅酒可以揀,都唔錯呀,士多啤梨沙冰酸酸甜甜都好好飲✨餐廳性價比好高,兩個人食埋單差不多600蚊,市區食應該唔得!係好滿足既一餐飯🥂
✨Beef Tartar
✨香料味十足🌱配搭埋蛋黃,演變成溫馴既一道前菜🥰一d都唔腥

✨Roasted Cauliflower

✨Porchetta