2022-07-17 1686 瀏覽
<韓>氣逼人自助午餐用餐當日係星期二閒日,見有做旅行團所以人也比較多。環境衛生: 餐具衛生唔錯, 每樣食物都有透明膠蓋蓋著, 感覺衛生。 不過枱與枱之間距離太接近, 坐隔離的陌生人就只有幾寸距離, 而且枱面沒有透明間板相隔,感覺疫情期間有一定風險。服務態度: 服務員收碟亦很勤快, 基本上一放低餐具就會有人收走不用的餐碟。食物質素:熱盤 - 種類算很多, 以韓式食物為主,韓式炸雞、人參雞湯、韓式餃子、年糕、泡菜…… 但味道都是一般般的。 印象中燒羊髀及鐵板燒豬腩肉比較唔錯可以。 另外南瓜忌廉湯好好味, 好creamy冷盤 - 沙律生果都新鮮, 四款芝士都可以。 海蝦、蜆、青口雖然新鮮,但感覺沒有什麼味的。 魚生算唔錯有三文魚、鯛魚、希靈魚及長腳蟹柳,壽司亦可以甜品 : 有牛奶公司雪糕及dreyer's雪糕, DIY pancake、朱古力噴泉、 角色甜品及芝士蛋糕都好多選擇, 印象最深芝士榴槤蛋糕、即整葡撻及韓式即燒红豆魚仔餅都好好味 因為熱盤一般般,我哋都主攻甜品區抵食指數: 整體食物品種選擇都算多,二百幾蚊一位算超值, 絕對食得過 不過回本位唔多
<韓>氣逼人自助午餐

用餐當日係星期二閒日,見有做旅行團所以人也比較多。

食物質素:

。 魚生算唔錯
有三文魚、鯛魚、希靈魚及長腳蟹柳,壽司亦可以

因為熱盤一般般,我哋都主攻甜品

不過回本位唔多
甜品