2023-03-04 681 瀏覽
之前一直聽說此cake shop 好好笑,沒想到,原來葵芳分店都有一些set 。今次第一次來食,點了一個煙三文魚牛油果pancake , 配上「雜菜湯」,及一件士多啤梨拿破倫蛋糕。先來一「杯」湯,其實未飲都知道質地比較「稀」,似湯水。不似湯。不過,都見到一片片翠肉瓜,有芹菜,有洋蔥,有番茄,味道淡淡的酸味,一般。不過勝在夠熱。之後上主食,pancake 旁邊有沙律菜伴碟,菜都算新鮮,ok! 個dressing 都還好。 煙三文魚份量正常,牛油果只略微生,不夠熟,不過都可以。我個人不太喜歡是個pancake, 可能我一心以為是即叫即整。不過,我一放入口,個pancake 都是凍。不熱又不暖。pancake 我又覺一般般。最後上甜點!便是士多啤梨拿破崙蛋糕,同我期望差唔多,都好食!不過,士多啤梨沒咩味,不甜,但個拿破倫蛋糕的酥皮都鬆脆,而且個吉士不太甜,都好食😋!整體來講,$118有咁多野食,性價比都ok!

最後上甜點!便是士多啤梨拿破崙蛋糕,

整體來講,$118有咁多野食,性價比都ok!