2018-10-30 2679 瀏覽
今日同男朋友嚟依到食晚市buffet,其實已經係第二次嚟依到食😋刺身🐙刺身有幾款揀,好新鮮,其中最鍾意八爪魚同三文魚刺身🐙👍🏻 壽司🍣壽司種類多,有卷物、燒三文魚🍣天婦羅🍤天婦羅有蝦、蟹柳等,略嫌炸粉有啲厚,如果再薄少少就更好喇海鮮🦐海鮮方面有麵包蟹🦀、長腳蟹、蝦🦐、青口同花蛤 雖然款式唔算多但食落都好新鮮👍🏻到大概1915,工作人員就會示意🔔海鮮塔出爐 其中包括蒸蝦、花蛤同扇貝,味道鮮甜 特別要讚嘅係個蒸爐有個粥底,入面有隻鮮蝦同啲干瑤柱絲,個粥煲得好綿,吸收哂海鮮嘅精華👍🏻之後就到每晚限量供應嘅澳洲和牛出場,大家記得要早啲排隊喇🐂 外層煎得好脆好香 咬落肉汁豐富 鍾意食熟啲嘅男朋友就覺得岩岩好 鍾意食生啲嘅就可能會覺得熟左少少🤨甜品🍨甜品方面,選擇都算多 有豆腐花👈🏻依個一定要推介❗️因爲真係好香好滑,我地每人都食左一大碗 如果唔係太飽嘅話我地都想再encore😋 另外要讚嘅係有haagen dazs同movenpick雪糕,比一般嘅buffet多啲味揀🤙🏻 仲可以自己加toppings蛋糕方面,有斑蘭蛋糕,蛋糕好軟熟,一啲都唔乾身,唔錯😁 另外,拿破崙都好好食,吉士醬唔係好甜,酥皮

刺身🐙
刺身有幾款揀,好新鮮,其中最鍾意八爪魚同三文魚刺身🐙👍🏻

壽司🍣
壽司種類多,有卷物、燒三文魚🍣

天婦羅🍤
天婦羅有蝦、蟹柳等,略嫌炸粉有啲厚,如果再薄少少就更好喇

海鮮🦐

甜品🍨

蛋糕方面,有斑蘭蛋糕,蛋糕好軟熟,一啲都唔乾身,唔錯😁 另外,拿破崙都好好食,吉士醬唔係好甜,酥皮亦都好脆👍🏻
熱情果布甸就略嫌布甸個口感實左啲🍮

飲品🥂
飲品方面亦照顧到大人細路嘅需要,有酒,汽水,同果汁揀。其中要提嘅就係嗰款detox water, 好fresh🍸另外,每檯都會提供清水,但個人覺得啲水喉味重左少少🤭好彩出面有好多野飲揀🍻🍷🍾🥤

總括嚟講,依到嘅晚市buffet食物質素唔錯,而且性價比高,值得一試👍🏻