Lunch嚟到女人街嘅樸一拉麵try try~ 原本想叫黑蒜拉麵不過轉左餐牌做醬油拉麵,所以轉戰豚骨拉麵!拉麵底可以選博多或東京拉麵,叉燒可選慢煮或厚燒,拉麵硬度、湯底鹹淡度、配菜都可以按自己喜好選擇。慢煮叉燒薄薄兩片肉質好爽,厚燒叉燒因有肥膏較膩但微燒後較香口,個人係食肉獸所以比較鐘意厚燒叉燒嘅實在口感~ 豚骨湯底鹹淡適中唔會太油膩,揀左超硬拉麵果然硬同爽口,超開心~Lunch order一碗拉麵會贈送一款是日前菜同汽水,又唔加一,好抵食!是日前菜為好似豬軟骨嘅醬煮豬肉,連墊底嘅芽菜都好入味,唔錯唔錯!唯一係小店採用open kitchen,如果坐得近門口可能會覺得比較熱 ,但性價比非常高 大家不妨嚟try try!

2021-09-08