2023-07-27 1913 瀏覽
約朋友沙田食晚飯,唔想同人迫又想靜靜哋坐得舒舒服服,諗起中大paper and coffee 幾個月前開始做夜市,一於試吓啦!平日lunch 一般都要排隊,夜晚嚟就可以直入卡位晚市選擇比想像中多:雞、豬、牛、魚、天婦羅、咖哩都有食物質素維持高水準,$42-88 定食包沙律、主菜、飯同味噌湯,性價比超超高!朋友第一次嚟,揀咗名物炸雞飯,大讚好味道薄薄一層香脆炸粉,包住嫩滑多汁嘅雞肉,配埋蜜糖芥末醬,開胃野味,減少炸物嘅油膩感,不愧為中大名物!怕熱氣嘅我同炸雞冇緣叫咗西京燒三文魚定食。三文魚煎得啱啱好,表面香脆,內裡保存三文魚嘅肉汁,沙律菜份量多,走埋飯,啱晒輕食嘅我原本想叫咖啡,但店員禮貌回應晚市暫時未能供應。唔緊要,留返下次lunch 再去過

平日lunch 一般都要排隊,夜晚嚟就可以直入卡位

晚市選擇比想像中多:雞、豬、牛、魚、天婦羅、咖哩都有

朋友第一次嚟,揀咗名物炸雞飯,大讚好味道

日式炸雞肉定食

怕熱氣嘅我同炸雞冇緣