2022-09-17 359 瀏覽
同朋友行上環,行行下肚餓就去咗食呢間;個日係假期嘅下午時間,鋪頭都唔算多人。店員安排咗我地坐上層,但係上層環境極度陰暗,枱面只係得盞燈,日頭時間都可以食到燭(燈)光晚餐,幾浪漫。1.美國安格斯特級平鐵牛扒價錢親民,一開始對佢無咩expectation,食完發現性價比極高。牛肉煎得岩岩好,肉質嫩滑,仲要好有牛味,只需要簡單嘅調味都已經好好味,不過份量有啲少,一個人食可能會唔夠飽。2.芝士大啡菇大啡菇上面鋪咗層厚嘅芝士,一切開入面隻溫泉蛋流哂出黎,加上大啡菇本身都有水份,極度juicy!3.黑松露蕃薯條蕃薯條新鮮炸起,上到枱仲係熱辣辣,放到入口外脆內軟,點埋黑松露醬放入口,蕃薯條仲keep到蕃薯嘅味道,完全食到停唔到口!4.海鮮濃汁藍青口青口嘅份量都幾多下,味道尚算鮮甜;醬汁方面,醬汁偏杰身,但係可能醬汁唔算好多,有少部份青口唔係好掛到汁,不過整體都算係幾唔錯!

1.美國安格斯特級平鐵牛扒

2.芝士大啡菇