夜晚諗唔到食咩結果去咗shabu shabu, 原本無咩期待諗住吃飽就算,點知比我發現左CP 好高既放題!湯底有骨膠原莞茜湯同昆布鰹魚清湯,兩者湯底都好鮮甜。骨膠原莞茜湯滑口,湯底濃郁,而昆布鰹魚清湯則清爽鮮美。自點任食嘅牛肌腹、雞肉、豚肉同溫泉蛋,質素都非常好!牛肌腹肉質鮮嫩,入口即化,雞肉同豚肉都好 嫩滑,而溫泉蛋都正,蛋黃流心,好滋味!撈埋火鍋醬料仲好食自助區有各式蔬菜同丸類,蔬菜有冬瓜、南瓜、翠玉瓜、芋頭、粟米、冬菇、金針菇、生菜、韭菜等,丸類有年糕福袋、魚腐、蟹籽丸、墨丸、魚蛋、貢丸等,真係好多選擇👍👍甜點方面有北海道牛乳乳酪、朱古力雪糕、泡芙、芝士蛋糕等,個人就吃左3杯乳酪雪糕,回曬本😂😂飲品方面就正正常常有咖啡、茶、汽水、梳打水、沙冰等。依個價錢質素已經好好,食到飽一飽都係200蚊一個人,可以再eat!!👍

2024-03-18