2023-12-20 123 瀏覽
我終於食到火山排骨啦🔥自從搬咗入大西北,有咩驅使我出嚟銅鑼灣食晚飯?就係為咗我思思念念嘅火山排骨嘞🤤生蝦刺身 啲蝦好大隻呀,食落爽口好新鮮,夾埋舊細細地蒜頭同辣椒,再點少少泰式醬,我認為咁先係正宗食法😌 火山排骨 上到枱真係好壯觀,份量實在太大啦😳 跟本無可能斯斯文文慢慢食~ 戴起手套攞上手食,排骨肉質軟硬剛剛好,輕輕一扯就拆到啲肉出嚟,上面淋滿酸辣醬汁,好好食好開胃!份量太大,我打包咗返屋企,第2晚繼續KO埋佢😁濕炒牛肉河 其實對比pad thai,濕炒河先係my favorite🫶🏻 不過平時一大班朋友好少叫呢樣,難得今次有人陪我食,一定係必點之選!今次個濕炒河,我比滿分,個芡剛剛好唔會太杰,而且好多蔬菜,濕濕地真係好好食!鹽燒鰂魚 原來鰂魚係咁滑咁好食!有時食燒魚會燒到啲魚肉好韌,無諗過呢度嘅燒鰂魚火喉剛剛好,魚肉好滑好juicy,最後梗係成條食晒啦~
我終於食到火山排骨啦🔥

2023-12-12