2023-08-05 171 瀏覽
因為上次食過梳乎厘pancake,一直都好想再黎食,但次次都好驚要排好耐隊而遲遲冇左黎,咁岩經過觀塘見時間尚早就去拎飛,點知今次等左4-5張枱就入得😎佛手柑啫喱伯爵茶忌廉疏乎厘班戟($109)又再黎食Cobber既其中一個原因當然係因為佢個甜品,上次叫綠茶味,但比佢個一塊麻糬嚇親🫣🫣今次專登叫一個冇個塊麻糬既🤣🤣呢個味比上次個個一致認同更好食😎佛手柑啫喱酸酸甜甜,然後伯爵茶好濃味但唔苦,令到整個甜品品會太漏😁😁千島醬慢煮雞胸Pizza呢個pizza應該係新野黎,新到我冇記低價錢低我上網搵唔唔番個價錢😂😂千島醬係我地食pizza必點既醬,但有冇人同我地一樣會偏好千島醬海鮮多啲🤣🤣但呢到得千島醬慢煮雞胸或暫茄汁海鮮,所以就揀左呢款,不過雞胸比想像中好,夠大舊同嫩滑,同埋個size都唔細,我地都差啲食唔曬😳😳🫢🫢蒜香蟹肉意粉($136)呢個係上次黎已經叫過黎食喇,因為覺得好多蟹肉同好惹味,今次都keep到水準,見身邊其他枱好多都有叫😛😛松露薯條($68)呢個松露薯條真係不得了,我一入到去就聞工好香松露味,所以就叫左一個黎食,點知佢上到枱大盤到完全見唔到個底係邊😂😂已經不斷食不斷食最後都係好似

佛手柑啫喱伯爵茶忌廉疏乎厘班戟($109)

千島醬慢煮雞胸Pizza

蒜香蟹肉意粉($136)

松露薯條($68)
呢個松露薯條真係不得了,我一入到去就聞工好香松露味,所以就叫左一個黎食,點知佢上到枱大盤到完全見唔到個底係邊😂😂已經不斷食不斷食最後都係好似食左1/3 only,我見遲過我地黎既人大部分都有叫,一定係見到我個碟咁大份覺得抵食😂😂😂

雜莓乳酪碎冰($48)
黎到必叫,夠曬大杯2個人飲都夠曬🤩🤩上次好似試芒果味,同今次既雜莓味都一樣咁得😎

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
普通
大部分mains都係$100以上,同埋黎到點都要食下個甜品,所以2個人食$400-$500走唔甩,拍得住商場鋪既價錢,但又真係keep住好多人去食🙈🙈

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
我地去親觀塘都係泊APM,除左有積分換泊車,又有泊車優惠,所以一定係最好既選擇😂😂😂

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
上次去食就覺得餐廳入面等嘈,因為佢係用木地板唔吸音,今次見佢加左地氊就好似好左,不過始終都好多人食,所以一定係會嘈少少🫢🫢不過竟然見到有對情侶拎左個notebook出黎插住電攬住睇戲,仲係面向多啲個邊,真係睇O左嘴😂😂😂😂

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
今次去食等左4-5張枱已經食到,比上次等左成個鐘黎講成個感覺好好多,食物價格老實講係偏貴,不過味道同份量都係番到既,間唔中黎食一次都可以😉

Cobber Coffee and Tonys Pastry (觀塘)
觀塘駿業里8號世貿大樓1樓
@cobbercoffee_tonyspastry

#hkfoodie #hkfood #香港美食 #香港好去處 #觀塘美食 #觀塘好去處 #駿業街 #cobbercoffeeandtonyspastry #松露薯條 #雜莓乳酪碎冰 #佛手柑啫喱伯爵茶忌廉梳乎里班戟 #蟹肉意粉 #holiday #chillandrelax #hkcafe