近排因為武肺既關係,真係好少約朋友出街食飯,無見朋友咁耐終於近近地約出黎食野,最後決定四個女仔食韓燒,諗住呢段時間應該無咩人出街食,點知都幾多人幫襯。餐廳環境好有韓國風味,而且仲有幾部電視一路播住k-pop MV 氣氛好好。坐低無幾耐就黎左條五花腩,我初初見到咁多肥肉真係好驚,但燒完之後啲油出晒嚟,食落口係唔會覺得肥膩而且仲好好食,可惜我掛住食唔記得影相。再嚟就係主角,呢個拼盤有齊唔同國家既牛包括A4黑毛和牛肩肉、A4黑毛和牛三角腩、澳洲和牛脷、澳洲和牛下腩、封門柳、鹿兒島牛柳粒、加拿大牛排骨、無骨牛肋肉、美國牛小排,埋單每人三百蚊唔駛就食到咁多牛其實都真係幾抵食,而且牛味幾濃,唔係cheap cheap牛,雪花紋都好平均所以入口好淋好正。韓式炸雞新鮮炸起熱辣辣,少辣,咬落口仲好juicy,肉質係好滑好好味。而韓式炸醬麵係我朋友叫既,佢話味道唔錯。另外我叫左個傳統石鍋飯,因為我一定要食啲飯落肚所以叫左呢個,呢個有驚喜,飯黎到時係好足料,有少少辣,飯夠熱好好味好滿足。整體黎講,呢度既牛好有水準,連生菜都好新鮮,除左牛,最欣賞係個石鍋飯同炸雞,因為真係好好味。

韓式炸雞
韓式泡菜餅