2020-06-14 292 瀏覽
原先今日係BFF生日大日子,上半場約好左 2 個朋友仔先到尖沙咀唱個 K 輕鬆一下,未夠鐘就快閃落去 K-11 行個圈睇下有咩好野食啦,突然路過久未再試既牧羊少年,即管入去回味一番。牧羊少年咖啡館一共有 5 間分店,我只去過其中 3 間,沙田 & 將軍澳都試過,環境一般,味道不太差。但講到環境及裝潢比較好既,一定係非尖沙咀K-11呢間莫屬,內裡環境及裝修都比較有誠意,就算午/晚餐既生日慶祝飯,打卡影相都絕對不失禮(但由於今日係假日Lunch時間太多人,所以就吾方便影場內照片🌝)好啦,講番我既快閃午餐先,其實佢嘅 All Day Breakfast 係吾錯的🍳值得推介,但可惜我早上已經食咗一個牛角包🥐所以就想吾再食類似啦。 呢排天氣差,無乜胃口,就試下新嘗試,點一個從來未試過既「香草青醬雞肉蘆筍意大利粉」🥗配多杯 「抹茶拿鐵」☕️呢個意粉估唔到幾出色,令我有驚喜,香草青醬唔會腥,意外既係雞肉非常鮮嫩👍🏼一啲都唔鞋👏🏼蘆筍夠新鮮,意大利粉亦好爽唔會太淋,真係估吾到幾好食😋😋另外,呢杯抹茶拿鐵一如既往都 Keep 到水準,抹茶夠香,咖啡濃滑,無黎甘耐都依然吾錯👏🏼呢個快閃午餐唔錯,唯一吾好既就

香草青醬雞肉蘆筍意大利粉

蘆筍夠新鮮,意大利粉亦好爽唔會太淋,真係估吾到幾好食😋😋

抹茶拿鐵

呢個快閃午餐唔錯,唯一吾好既就係當店內環境一比較多人,就會好嘈好應聲,可能因為而家有咗分隔板嘅關係,聲音太反射🙈😂 同埋服務態度好一般,叫一下先郁一下😣

不過整體黎講都不錯👍🏼👏🏼

2020-06-06