2019-03-14 144 瀏覽
大集團川菜晤夠正宗,要夠油夠辣夠麻夠香先似樣,今次食到老川皇夠鑊氣確係有料到!三個人叫咗一個水煮牛肉,一個干鍋大腸,半隻樟茶鴨,仲有一個乾扁四季豆~ 我地叫咗茶,每人茶位$5,揸車唔飲得啤酒。先上半隻樟茶鴨,入味香脆,鴨皮好熱,鴨肉味香又juicy, 滑肉唔會乾,大家食得津津有味。再同時上干扁四季豆和干鍋大腸。四季豆夠乾身夠鑊氣,好味!干鍋大腸有keep住坐熱,切細件的大腸有鹵過再連各惹味配料如洋蔥、尖椒、蒜頭一起炒過,少辣惹味令人回味不已!大腸弾牙入味,點一點鍋底辣油更畫龍點睛!最後上埋色香味全的水煮牛肉,內有份量足的鮮牛,配有芽菜,$156有如此份量好滿足!其實我地可叫中辣,哈哈!全場爆満,仲有人等位,位於一樓咁多人幫襯就知好嘢!fair價位最緊要係啱口胃必會encore!!!

樟茶鴨

再同時上干扁四季豆和干鍋大腸。四季豆夠乾身夠鑊氣,好味!

干鍋大腸

水煮牛肉