2019-02-20 49 瀏覽
旺角不少餐廳都已經食過,最近行過見到Le viet係旺角開左新分店,就決定要黎試下😆由於旺角店係新開,所以裝潢都好新,走簡約時尚風,而且不少座位都係梳化位,座椅之間留有適量空間,所以都坐得舒服🥳🥳餐廳除左提供main menu,仲有一個set menu,係11am-6pm供應,岩曬匆忙的上班族同學生而且價錢合理,由$59-$85不等,我地都覺得幾吸引💕生牛肉湯粉 $59食牛河前,當然要先試下湯底❗️湯底呈深啡色,夠熱,但甜了點,牛骨味較淡。河粉係灰白色,又軟又滑。牛肉上枱時係半生熟,浸完湯後會全熟,食起來都算嫩滑鮮甜👍🏼串燒炒飯(配例湯)$69有3串串燒,分別係豬、牛,雞各一串,配上沙爹醬,其中豬,牛最好食,肉質嫩滑,燒得剛好,肉汁仍然保留在串燒裡面😋 炒飯唔會好乾,但味道又咸又辣,食完後不免口渴😂牛油焗大頭蝦 $228非常有驚喜的一道菜❗️❗️雖然價錢稍貴,但強烈推薦大家要點,賣相都非常靚🤩🤩 有兩隻大頭蝦,每隻重約一斤,另外仲有啲薯仔同蟹腳。師傅將大頭蝦炸到脆卜卜,牛油味好香,而且用的炸漿唔會好厚,蝦肉仍保持彈牙😻😻凍檸茶熱檸茶

而且價錢合理,由$59-$85不等,我地都覺得幾吸引💕

生牛肉湯粉 $59