2020-04-07 467 瀏覽
見到呢間慢煮工業都幾多好評,今日就約咗個喺附近返工嘅朋友一齊嚟試吓。一上樓梯就見到好多好有特色嘅工業風佈置同裝修,都幾有特色!呢個腳板哈哈笑真係好襯呢一區,哈哈哈!餐牌上嘅食物都好多選擇,價錢又唔貴,所以我同朋友就好隨心咁樣叫咗幾款小食,仲有再叫主菜,結果多到食唔晒先來一份沙律,黑醋汁少少酸好好味,再用一隻溫泉蛋撈勻嚟食,食起上嚟好滑口感好好,菜亦都好新鮮,當堂開胃晒!跟住就係拉絲芝士條同埋單骨雞翼,送到嚟熱辣辣,不過如果佢可以有拼盤就好啲啦,因為樣樣都想試吓,但其實又食唔晒一份。呢度嘅Pizza係長條型,而佢嘅餅底係餅乾底,所以好脆口,三文魚仍然保持喺半熟嘅狀態,所以肉質仍然好滑,加埋粟米食落一啲都唔溜,好味!餐牌上寫明威靈頓牛柳係要預訂嘅,不過我哋又即管問一問啦,點知好好彩佢話真係有喎,仲要只係二百幾蚊,超開心!其實我同朋友都係第一次食威靈頓牛柳嘅咋佢嘅威靈頓牛柳真係焗得好靚,雖然望落去牛柳好似好生咁,但係食起上嚟完全冇血水走出嚟,而且肉質好嫩滑,朋友就最鍾意食佢嘅原個焗蒜頭,佢話好香好甜添!實在食得太盡興啦,所以我哋叫咗一杯cocktail同埋一支來自比利時嘅啤酒高興一吓,呢一餐
一上樓梯就見到好多好有特色嘅工業風佈置同裝修,都幾有特色!
呢個腳板哈哈笑真係好襯呢一區,哈哈哈!
墨西哥辣粟米温泉蛋沙律
脆辣一字雞翼&軟心拉芝士條
日式煙三文魚粟米薄餅
威靈頓牛柳
實在食得太盡興啦,所以我哋叫咗一杯cocktail同埋一支來自比利時嘅啤酒高興一吓,呢一餐真係好完美啊!
墨西哥辣粟米温泉蛋沙律
脆辣一字雞翼&軟心拉芝士條